Veiligheidsbeleid

In de ontwikkeling van leerlingen is een veilig, open pedagogisch klimaat een voorwaarde om goed te kunnen leren. Alle scholen in Nederland hebben de plicht om zaken op het gebied van fysieke en sociale veiligheid van leerlingen en personeel in en om de school zorgvuldig te organiseren. Hiervoor is het veiligheidsbeleid geschreven. De MR van de school houdt hier toezicht op.

Naast fysieke veiligheid vinden wij sociale veiligheid ook belangrijk. Wij willen dat alle leerlingen zich veilig voelen en de leerlingen mogen zijn wie ze zijn en door iedereen geaccepteerd worden. Hoewel de leerkrachten er op letten dat er niet gepest wordt, moeten we helaas constateren dat dit soms toch voorkomt. We weten dat pesten grote gevolgen kan hebben en vinden dit onacceptabel. We hebben hier een duidelijk protocol voor ontwikkeld waarin we beschrijven hoe we met pesten omgaan als het voorkomt. 

Voor het volledige veiligheidsbeleid zie: Veiligheidsbeleid 2023-2025 en Anti-Pestprotocol 2023-2024

We hebben als school twee pestcoordinatoren aangesteld: Floor Stam en Menekse Hasancebi.

Tevens hebben wij twee vertrouwenspersonen: Nicole Smit en Wilma Schipper.

 

Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.