Pr8-klas

De Pr8-klas is speciaal voor leerlingen uit groep 8 die meer praktisch ingesteld zijn, ze vinden het leuk om met hun handen te werken en klusjes te doen. Een keer in de week op dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur mogen deze kinderen naar de Pr8-klas bij VMBO-school het Element. In de Pr8-klas krijgen zij les van vakdocenten van Het Element. Zij volgen de vakken: techniek, beeldende vorming, muziek, gym zorg en welzijn, diensten en producten en horeca en bakkerij.
Tijdens deze lessen is altijd de vaste mentor van Meerkring aanwezig. De mentor begeleidt de kinderen bij de lessen, bij het maken van een portfolio en onderhoudt contact met de leerkracht van de leerling en de ouders. De mentor bezoekt de kinderen ook twee keer per jaar op de eigen school en ondersteunt de kinderen om in de eigen groep wat van hun eigen werk te presenteren in de klas.

Het unieke van de Pr8-klas is dat het kinderen een positieve ervaring biedt en het de motivatie om te leren verhoogd. Samen met de mentor en vakdocenten gaan kinderen op zoek naar hun eigen talenten. Daarnaast leren ze samenwerken en presenteren en wennen ze alvast aan het zijn op een V.O-school met alles wat daarbij hoort.
Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.