Schooltijden

De Wijde Wereld heeft het vijf gelijke dagen model, inclusief een continu-rooster. Dit betekent dat alle kinderen tussen de middag op school blijven en daar lunchen onder begeleiding van de leerkracht.

De schooltijden zijn voor alle groepen gelijk:
       Maandag 8.30 – 14.00 uur
       Dinsdag 8.30 – 14.00 uur
       Woensdag 8.30 – 14.00 uur
       Donderdag 8.30 – 14.00 uur
       Vrijdag 8.30 – 14.00 uur

De schoolweken bestaan uit 25 lesuren per week. Per schooljaar krijgen alle kinderen minimaal 940 lesuren. Dit betekent dat uw kind in 8 jaar 7520 uur onderwijs krijgt. Dit is de minimale eis van de onderwijsinspectie.

Afspraken rondom brengen en ophalen – Voorlopig nog aangepast aan corona-maatregelen

De deur gaat open om 08.20 uur. Ouders komen niet op het schoolplein. De kinderen van groep 1 en 2 lopen vanaf het hek naar de leerkracht op het plein. Ze gaan samen met de leerkracht naar binnen. De leerlingen van groep 3 t/m 6 gaan via de hoofdingang naar binnen en de leerlingen van groep 7 & 8 komen via de buitentrap. Zorg dat u op tijd bent. We willen graag om 08.30 uur starten met de les.

 Om 14.00 uur is de school uit. Ouders wachten buiten het hek tot dat de kinderen naar buiten komen. Kinderen van groep 1-2 en 3 lopen met de leerkracht naar buiten. Vanaf groep 4 mogen de kinderen zelfstandig naar buiten.

Tien-uurtje en lunch
Kinderen nemen voor het tien-uurtje wat drinken en eten mee. Wij willen graag een gezonde school zijn dus stimuleren het drinken van water en eten van fruit. Tussen de middag eten alle kinderen op school samen met de leerkracht. Voor de lunch geeft u uw kinderen brood en drinken mee. Denkt u hierbij ook weer aan een gezonde lunch, denk aan brood, salade, rauwkost. 

Gymonderwijs
Wij vinden bewegen en sporten heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Alle kinderen van groep 1-2 krijgen dan ook een keer in de week gymles in de kleine gymzaal van onze vakdocent, juf Chaz. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen twee keer per week gymles van onze vakdocent juf Marloes in de grote sportzaal. Wilt u zorgen dat uw kind gymkleding op school heeft (korte broek en T-shirt) en gymschoenen in een gymtas. De kinderen van groep 1 en 2 krijgen gym in de kleine gymzaal. Zij mogen hun gymtas op school bewaren.

Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.