Ouderavond Lichamelijke Ontwikkeling en relaties

Dinsdag 31 mei hebben we op school een ouderavond over het thema lichamelijke ontwikkeling en relaties georganiseerd. Er waren veel ouders en collega's aanwezig. Dit laat zien dat veel ouders erg betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen en graag met school willen samenwerken. Dit vinden we als school heel belangrijk. 

Tijdens de avond hebben we met elkaar gesproken over de lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Hoe verloopt dit voor een kind in iedere leeftijd en wat betekent dit voor de vragen die kinderen stellen en voor het gedrag wat ze laten zien. En hoe kunnen we kinderen de juiste informatie geven, zodat ze zich prettig voelen, zich gezond ontwikkelen en ook grenzen durven aan te geven.

Samen in verbinding hebben we een aantal onderwerpen besproken en gezocht naar hoe we deze met respect voor ieders afkomst, cultuur en godsdienst goed kunnen bespreken met de kinderen. Zodat we samen verantwoordelijk zijn voor het veilig opgroeien van onze kinderen. We gaan de komende weken starten met de lessenserie, die onderdeel is van De Vreedzame School. Deze lessenserie is zorgvuldig opgebouwd en passend bij de leeftijdsfase van de kinderen. 

 

 


Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.