Bezoek Voorzitter College van Bestuur

Dinsdag 18 november bracht Yvonne Hof een bezoek aan onze school! Leerlingen, ouders, leerkrachten en directie hebben vol trots verteld over onze mooie school. 

Yvonne schreef een mooi verslag over haar bezoek: 

"Uw baan zou ik niet willen",  zei een kind uit de leerlingenraad van obs De Wijde Wereld. "Dat lijkt me te moeilijk, te weinig tijd voor prive en allemaal zakelijke overleggen die vaak te ver staan van wat ik echt zou willen. Nee hoor, laat mij maar computerchirurg worden. Of oogarts. Of zwemkampioen",  vulden de kinderen elkaar aan. Toen ik hen vroeg wat ze graag willen veranderen op school, zeiden ze: "Wat meer tijd voor leuke dingen, maar zeker ook nog meer begrijpend lezen en woordenschat. Dat is belangrijk voor onze toekomst". Met een glimlach luisterde ik naar hun inzichten. Uit dit gesprek bleek duidelijk dat deze kinderen zich goed kunnen uitdrukken en nadenken over welke banen mogelijk bij hen passen.

Hoe komen deze inzichten tot stand? De Wijde Wereld wil kinderen de beste kansen bieden door te focussen op basisvaardigheden (taal en rekenen) en in groep 7 & 8 alle kinderen het IMC-programma aan te bieden (een aansprekende manier van orientatie op beroepen). Ja, dat betekent dat er minder tijd is voor andere activiteiten. Een rijke verlengde schooldag biedt hiervoor de oplossing. Zeker voor die kinderen, die dat extra nodig hebben. 

Na ons gesprek bleken de leerlingen meteen naar de directeur te zijn gegaan om te verbinden met andere leerlingenraden terwijl we daar niet eens over hadden gesproken. Wat kunnen kinderen toch snel schakelen! 

Trots op De Wijde Wereld, het team en de kinderen. 

Media
  • Yvonne Hof op bezoek
  • IMG_8428 1
Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.